Hoe kun je echt anoniem online websites bezoeken?

anoniem online

Hoe kun je echt anoniem online websites bezoeken?

Onze privacy wordt door steeds meer bedrijven aangetast en 100% anoniem online zijn lijkt bijna onmogelijk. Gelukkig zijn er een aantal  manieren om websites te bezoeken zonder onze identiteit prijs te geven. In dit artikel laten we je zien hoe je anoniem online websites kunt bezoeken.

Voordat we gaan kijken naar deze manier wil je wellicht eerst weten dat het jouw eigen recht is om anoniem te mogen zijn op het wereldwijde web. Er zijn tal van redenen voor anonimiteit te bedenken: politieke, persoonlijke of veiligheidsredenen.

In sommige gevallen kan anonimiteit op het web je leven redden. Bijvoorbeeld in landen waar de vrijheid van meningsuiting niet gewaarborgd is en mensen worden vervolgd om hun mening, is anonimiteit de enige manier om veilig te blijven.

Daarom is het belangrijk te weten hoe je anoniem websites kunt bezoeken. Hier zijn wat tips:

1. Gebruik een proxy server

Een proxyserver is een intermediair tussen uw computer en de website die u bezoekt. Wanneer u een proxyserver gebruikt, wordt uw IP-adres verborgen en vervangen door het IP-adres van de proxyserver. Op die manier kan de website die u bezoekt uw echte IP-adres niet zien.

Er zijn veel gratis en betaalde proxy servers beschikbaar op het internet. Om een proxyserver te vinden, hoeft u alleen maar op Google te zoeken.

2. Gebruik een virtueel privé netwerk (VPN)

Een VPN is vergelijkbaar met een proxyserver, maar biedt meer functies en veiligheid. Met een VPN wordt uw verkeer gecodeerd, wat betekent dat uw ISP (Internet Service Provider) of iemand anders die uw verkeer bespioneert, niet kan zien wat u online doet.

Nogmaals, er zijn veel gratis en betaalde VPN’s beschikbaar. Wij raden u aan een betaalde VPN te gebruiken omdat deze meestal betrouwbaarder zijn en betere beveiligingsfuncties bieden.

3. Gebruik de TOR-browser

TOR is een gratis software waarmee u anoniem over het web kunt surfen. Wanneer u de TOR-browser gebruikt, wordt uw verkeer omgeleid via een aantal verschillende servers voordat het de website bereikt die u bezoekt. Op die manier wordt uw IP-adres verborgen en is het zeer moeilijk om uw online activiteiten te traceren.

4. Gebruik een openbaar Wi-Fi-netwerk

Als als u een openbaar Wi-Fi-netwerk gebruikt, is uw verkeer niet direct gekoppeld aan uw IP-adres. Op die manier is het moeilijker voor iemand om uw online activiteiten te traceren.

Wees voorzichtig met het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken, want ze zijn niet zo veilig als uw thuisnetwerk en er is een groter risico dat iemand uw persoonlijke gegevens steelt.

5. Gebruik een beveiligde browser extensie

Er zijn veel browserextensies die uw privacy en veiligheid tijdens het surfen op het web verbeteren. Deze extensies kunnen trackers, advertenties en andere kwaadaardige inhoud blokkeren. Ze kunnen ook uw verkeer coderen en u helpen toegang te krijgen tot geblokkeerde websites.

Enkele van onze favoriete privacy-gerichte browser extensies zijn uBlock Origin, Privacy Badger, HTTPS Everywhere en Ghostery.

6. Gebruik een privé zoekmachine

De meeste populaire zoekmachines verzamelen gegevens over uw zoekopdrachten en delen deze met adverteerders en andere derde partijen. Als u uw zoekopdrachten privé wilt houden, gebruik dan een veilige zoekmachine zoals DuckDuckGo of StartPage.

Dit zijn enkele van de vele manier om je privacy online te beschermen. Van deze 6 tips is het gebruik van een VPN de meest populaire en makkelijkst in gebruik. Voor meer informatie over deze diensten verwijzen we je graag door naar deze website pagina waar je verschillende VPN diensten vergelijken kunt.

Deel dit artikel