Handige gebruikstips voor je smartphone!

gebruikstips smartphone

Handige gebruikstips voor je smartphone!

Hoewel het gebruik van een smartphone natuurlijk voor zich spreekt, is het wél slim om je in te lezen over tips om zo goed mogelijk met het toestel om te gaan. Op die manier verleng je namelijk de levensduur van je telefoon. Je wilt ‘m toch ook zo lang mogelijk blijven gebruiken? Lees dan gauw verder!

Hoesje om je telefoon

De beste manier om je telefoon te beschermen? Doe er smartphone hoesjes omheen! Ze zijn er in allerlei looks, designs en kleuren te vinden, dus er is voor ieder wat wils. Het is in het begin even wennen als er een hoesje om het toestel zit, maar al snel weet je niet meer beter. En als je ‘m laat vallen, is de kans een stuk groter dat je telefoon gewoon heel blijft! Kies een hoesje uit dat past bij jouw telefoon. Zo gebruiken veel mensen iPhone hoesjes. Het is natuurlijk maar net wat jij nodig hebt voor jouw mobiel.

Batterijbesparende modus

Wist je al dat de meeste telefoons een batterijbesparende modus hebben? Je kunt deze altijd aan laten staan, om te voorkomen dat je batterij snel leeg loopt. Maar ook als je batterij al bijna leeg is, komt deze functie van pas. Je verkleint namelijk de kans dat je telefoon uitvalt.

App volgorde instellen

Als je apps downloadt op je telefoon, zet je telefoon ze automatisch neer op volgorde van download datum. Maar je kunt je scherm naar wens instellen en de apps op de volgorde zetten die jij handig vindt! Zet de apps die je het meest gebruikt vooraan, of plaats apps die bij elkaar passen samen. Om nog sneller bij je meest gebruikte apps te komen, zet je ze op je home screen.

Nachtstand voor het slapengaan

Het licht dat uit je telefoon komt, kan het ’s avonds moeilijker maken om in slaap te komen. Heb je hier last van? Zet het scherm ’s nachts dan op de nachtstand, waarmee het licht geler wordt in plaats van blauw. Een slimme functie!

Casten van video’s

Kijk je graag naar video’s, bijvoorbeeld op Netflix of via YouTube? Dit kun je op het kleine schermpje van je telefoon bekijken, maar het is nog wel comfortabeler om dit op een groot scherm te zien. Met veel telefoons kun je een video casten naar je televisiescherm, als je een castsysteem hebt.

Updates automatisch uitvoeren

De ontwikkelaars van telefoons maken regelmatig nieuwe updates voor het softwaresysteem van je mobiel. Het is belangrijk om deze updates uit te voeren, bijvoorbeeld voor de veiligheid van het systeem. Je kunt instellen dat updates automatisch worden uitgevoerd, zodat je dit niet kunt vergeten.

Slim opladen

Vrijwel dagelijks moet je je telefoon opladen. Gelukkig zijn er slimme manieren om dit te doen! Kies allereerst een oplader met een kabel die jij lang genoeg vindt. Deze kabels zijn er van heel kort tot heel lang te vinden. Maar draadloos opladen is misschien nog wel handiger, waarbij je je telefoon enkel op een plateau hoeft te leggen. Ideaal, toch?

Deel dit artikel