Wat is een seniorentelefoon? Bellenmetbas vertelt het jou!
In het huidige digitale tijdperk is het lastig voor senioren om bij te blijven. Want een mobiele telefoon kan de oplossing bieden om bij de tijd te blijven, maar niet iedereen begrijpt de complexiteit van de mobiele telefoon. Betekent dit dan dat senioren niet mee kunnen doen in het digitale tijdperk? Fout! Senioren kunnen aan de hand van een seniorentelefoon overal bereikbaar zijn. Wat onderscheidt een senioren telefoon van de mobiele telefoon? Bellenmetbas zet de functionaliteiten onder elkaar.
Waarmee onderscheidt een seniorentelefoon zich?
Een seniorentelefoon is te herkennen aan:
- Grotere toetsen/pictogrammen: met grotere letters op het scherm, is het voor senioren gemakkelijker te lezen en om de knoppen in te drukken.
- Helder scherm: over het algemeen hebben senioren vaak iets slechter zicht. Door het scherm naar eigen wensen in te stellen kunnen senioren alles lezen.
- Een laadstation i.p.v. kabels: waar mobiele telefoons met laadkabels worden opgeladen, hoeft men bij een seniorentelefoon het betreffende toestel alleen maar in het betreffende laadstation te zetten.
- Extra hard geluid: senioren telefoons beschikken over een extra hard geluid functie. Hierdoor kan men gemakkelijk een gesprek voeren, zonder dat ze de helft niet verstaan.
- Een noodknop: de meeste seniorentelefoons hebben een SOS-knop. Dit wil zeggen dat bij calamiteiten en wanneer de knop wordt ingedrukt er automatisch een bericht gaat naar het ingestelde SOS nummer. Let op: 112 hoort niet thuis op de noodlijst. De SOS-knop is bedoeld voor iemand zijn persoonlijke kring, dus familie, thuiszorg of verpleging.
- Compatibel met het gehoorapparaat.
Lees ook: Wat zijn de voordelen van een abonnement met telefoon?
Bovenstaand hebben wij de meest voorkomende onderscheidende specificaties van een seniorentelefoon gezet. Maar logische wijs is dit ook weer afhankelijk van het toestel. Want wist jij dat sommige seniorentelefoons ook een voorleesfunctie hebben. Of bepaalde lichtfuncties aangezet kunnen worden als de persoon in kwestie een bericht binnen krijgt. Kijk bij het aanschaffen of het betreffende toestel de functies beschikt die jij wenst te hebben.
De 3 seniorentelefoons
- De senioren smartphone: Dit toestel komt het dichts bij de normale mobiele telefoon. Met functionaliteiten zoals een camera en de mogelijkheid om te internetten kunnen senioren op eenvoudige wijze gebruik maken van een smartphone. Hierdoor kunnen senioren WhatsApp gebruiken.
- Seniorentelefoon basic: Dit is een eenvoudig toestel, zonder internettoegang. Hierdoor is WhatsApp niet mogelijk, maar sms wel. Dit toestel beschikt over grotere knoppen en een laadstation. Oplaadkabels of dergelijke komen niet aanbod.
- Senioren semi-smartphone: Het is een eenvoudig toestel, met internettoegang. Het heeft voorgeprogrammeerde apps, zoals WhatsApp. Als je zelf wilt typen wordt het lastig. Er is geen digitaal toetsenbord aanwezig en de toetsen zelf indrukken kost veel moeite. Dit toestel heeft zo zijn eigen unieke voordelen, maar ook nadelen.
Een seniorentelefoon kan de oplossing bieden voor senioren om mee te gaan in de huidige digitale wereld. We hebben bovenstaand de unieke eigenschappen van een seniorentelefoon omschreven. Ook hebben wij omschreven wat voor soort verschillende seniorentelefoons er zijn, zodat jij de beste keuze kunt maken! Blijf op de hoogte van de laatste telefonie trends bij Bellenmetbas.nl!