Wat is Sim Only?

sim only

Wat is Sim Only?

In de huidige digitale wereld zijn mobiele telefoons niet meer weg te denken. Iedereen maakt op dagelijkse basis gebruik van zijn of haar telefoon. Waar vroeger prepaid veel al werd gebruikt, zijn nu de abonnementen helemaal van deze tijd. Maar wat als je abonnement verloopt, maar je telefoon is nog goed? Dan is Sim Only echt wat voor jou! Heel simpel gezegd: het is een mobiel abonnement zonder telefoon! En dit brengt verschillende voordelen met zich mee! Welke dat zijn dat lees je hieronder:

Met een Sim Only abonnement zijn de kosten lager!

Bij een Sim Only abonnement betaal je geen telefoon af. Dit zorgt er direct voor dat je maandelijkse abonnement kosten een stuk lager. Zoals we aangaven is een Sim Only abonnement een mobiel abonnement zonder telefoon. Je betaalt dan alleen voor de bel- en internetbundels van het gekozen abonnement.

Het maakt over de breedte niet uit of jij je oude telefoon gebruikt, een nieuwe telefoon ervoor aanschaft of dat je een refurbished telefoon gebruikt!

Hoe werkt het?

Het is een telefoonabonnement. Je betaalt net zoals bij een abonnement met toestel maandelijks een vast bedrag. Het is dus anders dan prepaid. Bij prepaid regel je ook je eigen toestel, maar koop je vooraf tegoed in om te kunnen bellen, sms’en en internetten. Je betaalt bij Sim Only je kosten via facturen.

Het grote voordeel van Sim Only tegenover een abonnement met telefoon

Zowel bij Sim Only als een abonnement met telefoon betaal je maandelijkse een bepaald bedrag. Het bedrag is vaak gebaseerd om het aantal MB’s, de hoeveelheid belminuten en het aantal sms’jes.

Het grootste verschil zit hem dan ook in het volgende: bij een abonnement met telefoon koop je je telefoon bij het afsluiten van je abonnement. De desbetreffende telefoon betaal je af tijdens de geldende abonnementsperiode. Kost je nieuwe telefoon €250 of meer? Dan wordt de aanschaf gezien als lening. Je lening wordt dan geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Wij vermelden dit, omdat het goed is om te weten dat dit invloed heeft op de hoogte van je toekomstige andere leningen. Met een Sim Only abonnement ga je geen lening aan!

Tip: stel je telefoon abonnement zo gepersonaliseerd mogelijk af! Dit kan in de kosten schelen.

Deel dit artikel